Recepty
Quinoa bowl s uzeným tempehem
- Veganský, bezlepkový
- Snadné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Quinou propláchněte vroucí vodou, dejte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte 15 minut, nechte okapat.
-
Tempeh nakrájejte na malé nugetky a krátce opečte na oleji.
-
Připravte si zálivku – arašídové máslo, tamari, sirup a citronovou šťávu dejte do misky a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte vodu, aby vznikla tekutá omáčka.
-
Do misky dejte uvařenou quinou, opečený tempeh a přidejte zeleninu.
-
Tato miska je výborná s mladým hráškem a pečenou dýní. Dýni nakrájejte na kostičky a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Hrášek spařte vroucí vodou.