Cizrnová musaka

Cizrnová musaka

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský, vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 60 minut + namáčení a vaření cizrny
  • Recept na plech
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 1 lžíce bujonu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lilky
  • 1 cibule
  • 100 ml oleje
  • 600 ml sójového jogurtu

Jak na to?

  1. Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C cca 20 minut. Nechte vychladnout.   

  2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část bujonu, skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 75–90 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.   

  3. Do misky vlijte sójový jogurt, přidejte papriku a zbytek bujonu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete okořeněným sójovým jogurtem. Předehřejte troubu na 180 °C a zapékejte 20 minut dozlatova.

Tip: Pro urychlení můžete použít sterilovanou cizrnu. Podávejte s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.