Recepty
Cizrnová musaka
- Veganský, vegetariánský
- Středně obtížné
- 60 minut + namáčení a vaření cizrny
- Recept na plech
Ingredience
Jak na to?
-
Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C cca 20 minut. Nechte vychladnout.
-
Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část bujonu, skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 75–90 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.
-
Do misky vlijte sójový jogurt, přidejte papriku a zbytek bujonu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete okořeněným sójovým jogurtem. Předehřejte troubu na 180 °C a zapékejte 20 minut dozlatova.
Tip: Pro urychlení můžete použít sterilovanou cizrnu. Podávejte s rýží, kuskusem nebo pečivem.