Blog a recepty
-
Sója, královna luštěnin
Sója má tak trochu smůlu. O řadě potravin se dnes mluví jako o superpotravinách. Jiné mají pověst levné náhražkové suroviny, které se navíc řada lidí vyhýbá i v případě, že není ve vysoce zpracované podobě. Takový osud měla nezaslouženě právě sója. Více
21.01. 2021 | Blog a recepty
-
Banánový chlebíček s datlovým sirupem
YOUTUBE
Snadné 90 minut
-
Mnoho živočišných potravin v jídelníčku a riziko cukrovky spolu úzce souvisejí
Běžně se ví, že riziko vzniku diabetu souvisí s nadváhou a také s nedostatkem pohybu. Velmi výrazně však souvisí i s množstvím živočišných potravin, které člověk konzumuje. Více
04.01. 2021 | Blog
-
Prospěšné účinky veganské stravy
V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995. Více
04.01. 2021 | Bioseriál