Sladký chlebíček s kešu ořechy

Sladký chlebíček s kešu ořechy

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Sladké chlebíčky jsou jako stvořené pro to, abychom do nich zakomponovali kvalitní ingredience jako ovoce, ořechy či různé mouky. Můžete z něj snadno udělat výživnou svačinku. A když chlebíček potřete domácím krémem, máte skvělý vláčný dezert.

  • Snadné
  • 1 hodina
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 balení mascarpone

Jak na to?

  1. Jako první si namočte kešu ořechy do mírně teplé vody. Změknou a nabobtnají rychle. Pak je tyčovým mixérem ve vyšší nádobce včetně vody rozmixujte do hladka.

  2. Banány rozmačkejte nebo rozmixujte na kaši.

  3. Ve větší míse vyšlehejte do zhoustnutí vejce s cukrem. Pak postupně přidávejte ostatní ingredience - mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, máslo a také rozmačkané banány a rozmixovaný kešu krém.

  4. Promíchejte a těsto pomocí stěrky rozprostřete do tukem vymazané a vysypané chlebíčkové formy.

  5. Pečte na 175 stupňů asi 50 minut. Zde velmi záleží na troubě a formě. Ke konci tedy otestujte špejlí, zda je i uvnitř uprostřed propečeno.

  6. Chlebíček nechte vychladnout, vyklopte ho z formy a potřete připraveným krémem. Na krém jen rozmíchejte mascarpone s máslem a dle aktuální potřeby vhodně doslaďte javorovým sirupem. Krém je možné různě nazdobit. Hodí se skořice, kakao, hoblinky čokolády, opražené ořechy, drobné ovoce, jedlé květy.

  7. Nechte alespoň chvíli vychladit v lednici a pak krájejte na plátky.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.