Recepty
Sladký chlebíček s kešu ořechy
Sladké chlebíčky jsou jako stvořené pro to, abychom do nich zakomponovali kvalitní ingredience jako ovoce, ořechy či různé mouky. Můžete z něj snadno udělat výživnou svačinku. A když chlebíček potřete domácím krémem, máte skvělý vláčný dezert.
- Snadné
- 1 hodina
Ingredience
Jak na to?
-
Jako první si namočte kešu ořechy do mírně teplé vody. Změknou a nabobtnají rychle. Pak je tyčovým mixérem ve vyšší nádobce včetně vody rozmixujte do hladka.
-
Banány rozmačkejte nebo rozmixujte na kaši.
-
Ve větší míse vyšlehejte do zhoustnutí vejce s cukrem. Pak postupně přidávejte ostatní ingredience - mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, máslo a také rozmačkané banány a rozmixovaný kešu krém.
-
Promíchejte a těsto pomocí stěrky rozprostřete do tukem vymazané a vysypané chlebíčkové formy.
-
Pečte na 175 stupňů asi 50 minut. Zde velmi záleží na troubě a formě. Ke konci tedy otestujte špejlí, zda je i uvnitř uprostřed propečeno.
-
Chlebíček nechte vychladnout, vyklopte ho z formy a potřete připraveným krémem. Na krém jen rozmíchejte mascarpone s máslem a dle aktuální potřeby vhodně doslaďte javorovým sirupem. Krém je možné různě nazdobit. Hodí se skořice, kakao, hoblinky čokolády, opražené ořechy, drobné ovoce, jedlé květy.
-
Nechte alespoň chvíli vychladit v lednici a pak krájejte na plátky.