Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO AMYLON

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda. Více

Hodnocení
Kód produktu 450 012
Skladem

Cena: 6 Kč  / 50,00 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Bez lepku

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Tipy:

  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
  • Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • běžný kypřicí prášek
    – kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
  • kypřicí prášek bez fosfátů
    – kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
    – zásaditou složkou je jedlá soda
    – dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

Složení

Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte v suchu.

  • Legislativní zařazení Výrobek ze škrobu - kypřící prášek.
  • Zemědělská produkce EU / Mimo EU

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 705 kJ / 166 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 41,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 15,4 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Doporučujeme s…

Další produkty

Hodnocení zákazníků

4/5

Hodnotilo 7 uživatelů

  • recenze z heureka.cz 12. 6. 2021

  • recenze z heureka.cz 30. 4. 2021

    + Buchty ochucené tímto kypřícím práškem nejsou pro zažívací systém , jak tomu je u produktů z pšenice.

  • recenze z heureka.cz 22. 4. 2021

  • recenze z heureka.cz 09. 3. 2021

    Dobrý prášek do pečiva s vinným kamenem.

  • recenze z heureka.cz 18. 2. 2021

  • recenze z heureka.cz 10. 2. 2021

    - sáček nebyl těsný, prášek se sypal ven na podlahu

  • recenze z heureka.cz 26. 1. 2021

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Všechna hodnocení zákazníků (7)Sbalit všechna hodnocení Přihlásit

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.