Nedělní ořechová bábovka

Nedělní ořechová bábovka

Svůj recept na bábovku má snad každá rodina. Tato nedělní, sváteční vyniká rozmanitostí různých chutí. Vychutnejte si bábovku s kousky čokolády, ořechy a vanilkou.

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 180 g třtinového cukru
  • 180 g změklého biomásla
  • 4 biovejce

Jak na to?

  1. Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je tedy včas z lednice.

  2. Do mísy robota dejte cukr, máslo a špetku soli. Utřete na hladký krém s pomocí metly na krémy, trvá to asi 8 minut.

  3. V další míse vyšlehejte vejce, dokud nezesvětlají a nenabudou na objemu. Postupně zašlehtejte do máslového krému.

  4. Zvlášť si připravte suchou směs z mouky, mletých a sekaných ořechů, čokolády, kakaa, mleté vanilky a prášku do pečiva. Tuto suchou směs pak přidejte společně s rostlinným nápojem do mísy. Vmíchejte po částech a zapracujte.

  5. Vymazanou formu na bábovku naplňte připravenou směsí. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 50–55 minut.

Množství: bábovková forma

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Nautilus 15. 10. 2019

    Vynikající bábovka. Bez robota trochu náročnější na přípravu, ale za ten výsledek to stojí. Jen bych asi doporučila skladovat v ledničce, protože jsem pekla v úterý večer a v sobotu už chytala plíseň :(

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.