Sůl mořská jemná 1 kg COUNTRY LIFE

Mořská jemná sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně v mořské vodě a získává se odpařováním na slunci. Vhodná k ochucení pokrmů, lze ji ale využít i pro přípravu přírodního peelingu nebo jako dekoraci. Více

Hodnocení
Kód produktu 413 010
Skladem

Cena: 35 Kč  / 3,50 Kč za 100 g 1,37 €  / 0,14 € za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Využití:

  • kuchyně - osolení pokrmů
  • koupelna - mořskou sůl můžete využít i jako sůl do koupele a dopřát si tak zasloužený relax
  • dekorace -můžete ji naaranžovat jako dekoraci do vašeho domova
  • kosmetika - smícháním soli a oleje získáte pastu, kterou lze použít jako přírodní peeling


V historii byla mořská voda v mnoha zemích často jediným zdrojem soli. Stejně jako dnes se i tehdy získávala odpařováním vody na slunci. Běžným postupem bývá napuštění nádrží mořskou vodou. Následně díky slunci vznikne hustý solný roztok. Nečistoty a jiné látky v tomto procesu klesnou na dno a oddělí se tak od roztoku, který poté krystalizuje v hrubou sůl.

Složení

Chlorid sodný. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Skladování

Skladujte v suchu.

  • Legislativní zařazení Sůl jedlá mořská.
  • Země původu Španělsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Hodnocení zákazníků

4/5

Hodnotili 4 uživatelé

  • Lubomíra Chlumská 09. 9. 2020

    Dobrý den, obsah jodu je 0,1-0,2 mg/kg. Fluoridy se do této soli nepřidávají.

  • Alena Morawská 31. 8. 2020

    Vidím dotaz z minulého roku a je neodpovezeny. Taktéž by me zajímalo kolik jodu obsahuje tato sůl a zda obsahuje nebo neobsahuje fluor.
    Děkuji za redakci

  • Vika 21. 5. 2020

    Uvítala bych podrobnější info o složeni, na obalu neni a odkaz přes kód na přebalu mě odkáže sem pro podrobnější informace a tady taky nic...

  • Jan Katolický 06. 9. 2019

    Chybí podstatná informace o procentuálním obsahu jódu. A i když si ze školy pamatuju,že mořská voda nějaký jód obsahuje, nevím kolik obsahuje sůl?

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Všechna hodnocení zákazníků (4)Sbalit všechna hodnocení Přihlásit

Související články

  • Jak na kvašení zeleniny

    Jak na kvašení zeleniny

    Pojďte si s námi připravit pickles nebo kimči. Kvašená zelenina má spoustu předností. Je nejpřirozenějším zdrojem vitaminu C v pozdně podzimním a zimním období. Obsahuje bakterie mléčného kvašení, které podporují zdravou střevní mikrofloru a tedy i dobré fungování naší imunity. Je levná. A u té doma kvašené navíc přesně víte, co jíte.

    26.10. 2020 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.