Dýňový dort s tvarohem

Dýňový dort s tvarohem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Neobvyklé, ale skvělé. Oblíbená dýně hokaido tentokrát v dortu. Vláčný, lehký korpus proložený luxusním tvarohem. Chutnat vám bude jako dezert, ale třeba i k nedělní snídani.

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 200 g dýňového pyré
  • 80 g rozpuštěného biomásla
  • 3 biovejce
  • 400 g bio tvarohu - na náplň

Jak na to?

  1. Připravte si dýňové pyré: vydlabanou, nakrájenou a umytou dýni uvařte v troše vody doměkka (cca 15 minut), vodu slijte, dýni rozmixujte.

  2. Do misky dejte dýňové pyré, vločky, citronovou kůru a zalijte rostlinným nápojem. Promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

  3. V jiné míse promíchejte mouku s kypřícím práškem, kořením a špetkou soli. Rozpusťte máslo a nechte mírně vychladnout.

  4. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mokrou i suchou směs a nakonec vmíchejte máslo.

  5. Připravené těsto vylijte do kulaté dortové formy vystlané pečicím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 170 °C asi 35 minut.

  6. Tvaroh utřete s vanilkovým cukrem. Vychladlý korpus rozkrojte na dva pláty. Potřete tvarohem, spojte s druhým plátem a potřete znovu tvarohem. Před podáváním nechte vychladit v lednici.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Anna Macejková 17. 10. 2019

    Velikánská dobrota:). Snažila jsem se držet se přesně receptury, nicméně k maličkým úpravám došlo (více:), přesto naprosto dokonalá mňamka. Nabídla jsem ke koštu skutečným mlsným jazýčkům, moc si pochvalovaly:).

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.