Některé druhy fazolí vidíte poprvé? Třeba fazole adzuki se nazývají fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Fazole pinto je středně velká strakatá fazole. Má skvělou lehce pikantní chuť a široké využití v kuchyni. Vhodná je například na přípravu pomazánek nebo náplní.
Fazole
Fazole se používají jako příloha, do salátů, polévek, pomazánek a některé se dokonce hodí i do sladkých jídel.
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?
Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.
-
Jak na rostlinnou stravu
Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.