Recept měsíce

Recept měsíce

05.06. 2011

Vyzkoušejte náš recept měsíce - krémově zeleninové rizoto, které obsahuje pouze suroviny rostlinného původu. Produkty, které budete pro přípravu receptu potřebovat, vám v červnu nabízíme s 15% slevou.

rizotoRecept měsíce června - krémové zeleninové rizoto

1 stroužek jemně pokrájeného česneku
1 menší žlutá cibule pokrájená na kostičky
4 PL olivového oleje COUNTRY LIFE
400 g kulatozrnné rýže COUNTRY LIFE
2 kostky zeleninového bujónu BIO NATUR COMPAGNIE
250 ml ovesné smetany OATLY
šťáva z ½ citronu
25 g sušené hlívy ústřičné ČESKÉ HOUBY
2 PL opražených slunečnicových a dýňových semínek COUNTRY LIFE
Sůl a drcený pepř na dochucení


Tip: jako přílohu doporučujeme podávat grilovanou nebo dušenou zeleninu.


1. Z jednoho a půl litru vroucí vody a dvou kostek zeleninového bujónu připravte vývar.

2. V hlubší pánvi osmahněte na olivovém oleji cibuli, dokud nezesklovatí.

3. Přidejte česnek a cca po 2 minutách, když se rozvoní, vsypte na pánev i rýži, promíchejte a zlehka osmahněte.

4. Poté začněte po troškách přidávat zeleninový vývar - vždy tak, aby rýže neplavala, ale byla v něm jen mírně ponořená. Přiveďte k varu. Pokaždé, když se tekutina vyvaří a směs začne houstnout, opět přidejte další naběračku vývaru.

5. Po cca 15 minutách vaření přidejte do rýže i sušené houby a pokračujte s postupným přidáváním vývaru, dokud se všechen nevyvaří. Rýže by měla být uvařená al dente.

6. Přidejte ovesnou smetanu OATLY a celou směs ještě chvíli nechte na mírném plameni povařit.

7. Přidejte šťávu z citronu, dochuťte solí a pepřem a na talíři dozdobte opraženými semínky.

8. Servírujte s grilovanou nebo dušenou zeleninou dle vlastního výběru.

Recept ke stažení a seznam produktů v akci najdete zde.

 

Autor: Lubomíra Chlumská

Aktuální číslo našich Dobrot

Dobroty 21 – podzim 2017

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.