Popis
Kukicha se v Japonsku podává ve velkém hrnku bez ucha. Tradičně se nedochucuje mlékem ani cukrem, lze jej ale dosladit rýžovým sirupem. Tento čaj má ze všech japonských čajů nejsnadnější přípravu, jelikož se vaří velmi krátce. Čaj se pije ideálně teplý, chlazený pouze s citronem a ředěný jablečným džusem 1:1.
První semena zeleného čaje byla do Japonska přivezena mezi lety 618-905. Ze začátku byla rostlinka a nápoj úzce spojeny pouze s chrámovým náboženským životem, dnes se již jedná o národní nápoj. Různě zpracované čaje značky Mitoku pocházejí z čajovníku čínského.
Společnost Mitoku se věnuje distribuci tradičních japonských výrobků v biokvalitě již přes 30 let. Firma spolupracuje zásadně s rodinnými podniky, které jsou věrné tradičním japonským chutím, surovinám a výrobním procesům. V průběhu posledních let se firma také zapojuje do boje proti geneticky modifikovaným potravinám.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
100% pražený japonský čaj* z větviček a stonků. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte v suchu a chladnu.