Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Možná trochu netradičně při přípravě tohoto pokrmu používáme rajče a strouhanou mrkev. Omáčku odlehčí a dodají příjemnou svěžest.

  • Veganský
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 lžíce mouky
  • 450 ml vody
  • 200 ml rostlinné smetany
  • sůl

Jak na to?

  1. Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.

  2. Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.

  3. Do směsi vložte vařenou nebo sterilovanou cizrnu a nechte společně prohřát.

    Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem. 

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Světlana Macháňová 20. 9. 2021

    Vynikající!

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.