Recepty
Dýňové špagety — videorecept
Špagety s krémovou dýňovou omáčkou a pestem. Nalaďte se na podzim tímto jednoduchým a chuťově vyváženým receptem z dýně hokaido.
- Veganský
- Snadné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Připravte si pečenou dýni jako polotovar: dýni očistěte, zabalte do alobalu, pečte vcelku při 180 °C do změknutí. Upečenou dýni snadno rozkrojíte, vydlabete semínka, zbytek případně uschováte pro další použití.
-
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, měly by být tak akorát na skus (al dente). Po uvaření těstoviny slijte.
-
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte.
-
V pánvi rozehřejte zbytek oleje, přidejte chilli a chvíli restujte. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, nechte pomalu zesklovatět. Vložte dýni a opět krátce společně orestujte.
-
Zalijte mandlovou smetanou a vodou (můžete použít vodu z vaření těstovin), mírně povařte cca 10 minut. Odstavte, rozmixujte na hladké pyré a dochuťte solí, trochou citronové šťávy a muškátovým oříškem.
-
Vmíchejte scezené špagety a nechte obalit v omáčce. Podávejte společně s pestem, posypané konopným semínkem.