Popis
Proč máme v názvu pomazánka, a ne džem? Výrobky Dalfour jsou doslazovány přírodní nepřislazenou ovocnou šťávou. Kvůli této přednosti však paradoxně nemohou být pojmenované džem - podle potravinářské legislativy se tak může nazývat potravina vyrobená ze směsi přírodních sladidel, vody, pulpy a dřeně. Přírodními sladidly se pak rozumí cukry (např. sacharóza). Výrobky Dalfour však přidaný cukr neobsahují.Jsou to však stále ty výborné "džemy", které znáte. Nedošlo k žádné změně receptury.
Využití:
- pečivo - džem chutná skvěle namazaný na čerstvém pečivu
- omáčky - pro sladkou variantu omáčky stačí džem v hrnci rozehřát a naředit ho vodou do požadované hustoty, pak už jen trochu povařit, pokud chcete mít omáčku slanou, použijte místo vody červené víno, ochuťte kardamomem a řádně provařte
- dezerty - džem může být chutnou součástí dortu nebo poháru jako další vrstva, také jim naplníte sladké pečivo, například koblihy nebo buchty
Značka ST. DALFOUR byla založena v roce 1984. Její sídlo se nachází v regionu Akvitánie v jihozápadní Francii, který je proslulý svou kuchyní a vínem Bordeaux. ST. DALFOUR sladí své džemy zásadně ovocnou šťávou dle starodávné konzervační metody. Tuto metodu zavedl prezident značky, jelikož ji znal ze svého dětství, kdy za války viděl babičku, jak při nedostatku cukru využívá hroznovou šťávu. Všechny jejich výrobky jsou nejvyšší kvality, bez umělých barviv nebo konzervačních látek. ST. DALFOUR momentálně distribuje svoje produkty do 70 zemí světa.
Složení
Borůvky (51%), nepřislazená koncentrovaná hroznová šťáva, želírující látka (pektin), citronová šťáva.Skladování
Skladujte v suchu, po otevření uchovávejte v chladničce při teplotě 6 °C a spotřebujte do 3 měsíců.