Popis
Hummus skvěle poslouží jako rychlá večeře pro rodinu nebo jako specialita pro nečekanou návštěvu. Tradičně se podává s pita chlebem a falafelem, dát si ho ale můžete i se zeleninou nebo krekry a nebo ho využít do tortill či sendvičů. Používá se také jako základ pizzy nebo bezlepková přísada do omáček.
Využití:
- pomazánka - hummus podávejte namazaný na pečivu například se zeleninovým salátem
- dip - hummus můžete dochutit citronovou šťávou a chilli papričkami, získáte tak pikantní dip třeba ke grilované zelenině
- omáčka - uvařili jste si pohanku s pečenou zeleninou a je to suché? přidejte hummus jako omáčku a máte výborné jídlo
- příloha - hummus má jemnou chuť a může sloužit jako kašovitá příloha k vašim oblíbeným pokrmům
- základ pizzy - hummus může tvořit základ pizzy místo rajčatového protlaku
Hummus si samozřejmě můžete z vařené cizrny připravit sami. Vaření luštěnin ale často dlouho trvá a luštěniny je někdy třeba i předem namáčet.
Hummus pochází z Levanty, což je oblast Východního Středomoří. Tradičně se vyrábí z vařené cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, citronové šťávy a česneku. I když pochází z oblasti Středního Východu, je v současnosti oblíbený po celém světě. Nejstarší recept na tuto pochoutku byl zaznamenán v Egyptě již ve 13. století.
Malá rodinná firma I LOVE HUMMUS sídlí v Čechách. Jejím cílem je poskytnout lidem možnost lépe jíst a lépe se i cítit. Nabízí kvalitní a plnohodnotné výrobky, které jsou připravovány s láskou. Jejich snahou je také rozšířit povědomí o recyklování, kvalitě vody a obnovitelných zdrojích. Sami kompostují a třídí, využívají vodu z vlastního zdroje a v budoucnu plánují přejít na solární elektřinu. Kromě originálního hummusu vytvořili recept rajčatového hummusu, hummusu s karamelizovanou cibulkou nebo s černými olivami.
Složení
Vařená cizrna 55%, SEZAMOVÁ pasta (tahini), pitná voda, citronová sťáva, extra panenský olivový olej, jedlá mořská sůl, koření.Alergeny
Sezam
Skladování
Uchovejte při teplotě od 1 °C do 7 °C.