Recepty
Jahodové knedlíky
Veganské knedlíky, kde jsme místo tvarohu použili tofu. Uvidíte, že jsou od tvarohových prakticky k nerozeznání. A vůni jahod, která je z knedlíků a jahodové omáčky cítit na dálku, neodoláte.
- Veganský
- Snadné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Tofu rozmixujte najemno v mixéru. V misce pak promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem
-
Těsto zpracujte jen krátce bez zbytečného hnětení. Výsledná hmota bude ještě vlhká a bude mírně lepit. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich jahody. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 3 až 5 minut.
-
Připravte si omáčku – očištěné a nakrájené jahody rozmixujte a podle chuti mírně doslaďte javorovým sirupem.
-
Knedlíky podávejte zalité jahodovou omáčkou, můžete ozdobit lístky čerstvé máty.