Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Veganské knedlíky, kde jsme místo tvarohu použili tofu. Uvidíte, že jsou od tvarohových prakticky k nerozeznání. A vůni jahod, která je z knedlíků a jahodové omáčky cítit na dálku, neodoláte.

  • Veganský
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 24 ks jahod
  • 400 g tofu
  • 120 ml ovesného mléka
  • 800 g jahod - na omáčku

Jak na to?

  1. Tofu rozmixujte najemno v mixéru. V misce pak promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem

  2. Těsto zpracujte jen krátce bez zbytečného hnětení. Výsledná hmota bude ještě vlhká a bude mírně lepit. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich jahody. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 3 až 5 minut.

  3. Připravte si omáčku – očištěné a nakrájené jahody rozmixujte a podle chuti mírně doslaďte javorovým sirupem.

  4. Knedlíky podávejte zalité jahodovou omáčkou, můžete ozdobit lístky čerstvé máty.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Lenka 02. 6. 2020

    Chutia výborne ☺️ Vyšli nam len dve porcie ????

  • Olga Šafaříková 03. 5. 2020

    Mňam ty byly výborné! Dneska jsme je s manželem posnídali. Asi jsme nedožerové, porce nám byla akorát, nezbylo nic. A to jsem dělala z 250 g tofu. Opravdu povedený recept, díky za něj.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.