Popis
Rostlinná alternativa klasické smetany pro vegany i alergiky na laktózu, zkrátka pro všechny, kteří z nějakého důvodu nechtějí nebo nemohou jíst mléčné výrobky.
Rozsáhle informace o kešu smetaně a o dalších rostlinných nápojích získáte z časopisu Dobroty léto 2014. Kešu alternativa smetany má krásnou bílou barvu, jemnou a lahodnou chuť kešu a hustou konzistenci.
Využití:
- polévky - přidejte alternativu smetany do vaší oblíbené polévky, její chuť bude díky ní plná a jemnější zároveň
- omáčky - kešu alternativa smetany může být i základem smetanových omáček
- dezerty - pří výrobě zmrzliny nebo třeba italské speciality panna cotta zkuste použít místo klasické smetany její kešu variantu, chuť dezertů zůstane stejně výborná jako předtím
- zapékání - rostlinná smetana funguje při zapékání brambor nebo těstovin stejně dobře jako ta běžná mléčná
- nápoje - káva nebo smoothie, obojí lze zjemnit touto smetanou
- dresinky - pokud je váš dresink příliš hustý, lze ho naředit alternativou smetany
Společnost EcoMil vznikla v roce 1991. Jejím cílem na začátku bylo inovovat recept na tradiční nápoj ve Španělsku, mandlové mléko. Jedná se o přední značku v Evropě v oblasti výroby rostlinných nápojů. Při výrobě jsou používány ty nejkvalitnější ořechy, které jsou následně za studena lisovány, čímž se odtuční a vznikne jemný prášek. Ten se dle potřeby smíchává s vodou.
V roce 2014 byl EcoMil registrován na VeganSociety.com a získal označení Vegan, což dokládá malá slunečnice na obalu. Všechny jejich výrobky jsou vyrobeny ze surovin ekologického zemědělství, bez chemických hnojiv, pesticidů nebo GMO. Navíc jsou všechny obaly recyklovatelné a získávané z udržovaných a opečovávaných lesů.
Složení
Voda, KEŠU OŘECHY* 7 %, slunečnicový olej*, stabilizátor (arabská guma*, xantan), mořská sůl. Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Skořápkové plody
Skladování
Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 5 dnů.