Popis
Využití:
- dezerty - pří výrobě zmrzliny nebo třeba pudinku zkuste použít místo mléčné smetanu kokosovou, dezerty obohatíte o exotickou vůni kokosu
- nápoje - ledová káva nebo smoothie, obojí lze vylepšit touto smetanou
- asijská jídla - exotické polévky, omáčky nebo třeba tradiční pokrm "kari", u všeho lze využít tuto speciální smetanu, smetana dokáže zmírnit ostrost příliš pálivých jídel
- Jáhlový vanilkový krém - recept na tuto pochoutku s kokosovou smetanou najdete v časopise Dobroty podzim 2015 na str. 7
Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda. Smetana se vyrábí tak, že se kokosová dužina vymačkává v horké vodě a poté se směs nechá odstát. Smetana vyplave nahoru a sbírá se z povrchu tekutiny.
Společnost EcoMil vznikla v roce 1991. Jedná se o přední značku v Evropě v oblasti výroby rostlinných nápojů. V roce 2014 byl EcoMil registrován na VeganSociety.com a získal označení Vegan, což dokládá malá slunečnice na obalu. Všechny jejich výrobky jsou vyrobeny ze surovin ekologického zemědělství, bez chemických hnojiv, pesticidů nebo GMO. Navíc jsou všechny obaly recyklovatelné a získávané z udržovaných a opečovávaných lesů.
Složení
Kokosové mléko* 60 %, voda, stabilizátor: guarová guma*, přírodní kokosové aroma*. Může obsahovat stopy skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.Skladování
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 5 dnů.