Med květový pastovaný 900 g ČÍHALA

Velmi kvalitní pastovaný květový med z produkce pana Číhaly. Tradiční dobře známé sladidlo se těší velké oblibě. Kromě čaje a dezertů můžete s medem kouzlit i ve slaných pokrmech. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Kód produktu 423 033

Cena: 371 Kč  / 41,22 Kč za 100 g

Produkt již není v prodeji.
Vybrat můžete z nabídky alternativních nových produktů Med

  • Bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Lžička medu nesmí chybět v šálku bylinkového čaje, chleba s máslem a s medem je nezapomenutelná pochoutka z dětství. Vyšleháte z něj i báječný dresing na salát, třeba v kombinaci s hořčicí, nebo sladce pikantní marinádu na grilování. Funguje také jako pojidlo a sladidlo v jednom při výrobě flapjacků nebo nepečených dezertů.

Využití:

  • flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C - podrobný recept zde
  • švestkovo-pomerančový bulgur - v Dobrotách zima 2013-14 na str. 8
  • ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice. Podrobný recept zde
  • zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy nebo zálivka s hořčicí - recept zde
  • marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte

Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.

Med se nekazí. Díky vysokému obsahu cukru se v něm nemnoží bakterie a díky nízkému obsahu vody se v něm nemohou uchytit kvasinky.

Pastovaný med vzniká úpravou medu za studena, řízenou krystalizací - speciálním, dlouhým mícháním. Zachovává si hodnotné biologicky cenné aktivní látky. Má pastovitou až krémovou konzistenci s jemným perleťovým leskem a je velmi vhodný pro natírání na pečivo, protože se dobře nabírá a nestéká.

Složení

Med květový pastovaný.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení med květový.
  • Země původu Česká republika

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 394 kJ / 333 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,01 g
Sacharidy: 81,7 g
z toho cukry: 80,1 g
Bílkoviny: 0,3 g
Sůl: 0,01 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

  • Povídání s ekofarmářem

    Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.