Všechny sušenky, tyčinky a vafle jsou vyrobené z přírodních ingrediencí a neobsahují řepný ani třtinový cukr. Místo toho se používají přírodní sladidla, jako jsou obilné sirupy nebo med.
Carobella je pak řada produktů na bází karobu. Karobový prášek se získává zpracováním lusků, které plodí strom zvaný rohovník obecný. Ten je už nejméně 4 000 let doma ve Středomoří a jeho lusky se někdy nazývají také svatojánský chléb, měly totiž při putování pouští nasytit sv. Jana Křtitele. Karobový lusk je po sklizni zbaven zrníček, následně se suší a praží. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob výrazný přídavek cukru. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné. I tyčinky a krémy Carobella jsou slazené obilnými sirupy namísto cukru a jejich lahodnou chuť podtrhuje přidání pravé vanilky v biokvalitě.