Monki

Ořechová másla Monki vyrábí firma z nejpovolanějších – Horizon, jeden z nejtradičnějších výrobců másel z ořechů a semínek. Holandský student Gaston Smit se v roce 1978 rozhodl, že na trh dostane produkt, který má důležité místo v různých světových kuchyních stejně jako ve zdravé stravě – tahini, tedy pastu ze sezamových semínek.

K tahini v průběhu dalších let přibylo arašídové máslo a vznikla firma Horizon, největší výrobce ořechových a semínkových másel v biovalitě.  Dnes se prodávají pod několika značkami – Horizon, Monki, Jori a Krekeltje. Horizon si od počátku zakládal na faktu, že své suroviny nakupuje od konkrétních zemědělců, nikdy přes překupníky nebo velkoobchod. Protože nabídka ořechů v biokvalitě tehdy nebyla dostatečná, Horizon spolu s jinými biofirmami inicioval projekty, které měly pomoci zemědělcům (hlavně těm mimoevropským) přejít na ekologické hospodaření.

V roce 1986 tak založili nadaci Good Food Foundation, která podporuje vznik ekologických farem na území Turecka. Odkud jsou suroviny použité do másel od Horizonu (vždy od konkrétních a ověřených biopěstitelů):

Sezam – Řecko
Arašídy – Čína
Mandle – Španělsko
Kešu – Pobřeží slonoviny, Vietnam
Lískové oříšky, rozinky – Turecko

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.