Popis
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Obsahuje pouze přírodní suroviny: sušené jahody a sušenou červenou řepu jako barvivo.
Na přípravu pudinku z jednoho sáčku použijte půl litru mléka. Pudinkový prášek rozpusťte v šesti lžicích studeného mléka spolu se dvěma lžicemi třtinového cukru. Směs vlijte do vařícího mléka a krátce povařte za stálého míchání.
Amylon je česká značka škrobových potravin založená v roce 1912 na Vysočině. Od roku 2011 vyrábí Amylon řadu bezlepkových výrobků v biokvalitě
Tipy na použití
Domácí termix: klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého biotvarohu, poté necháme vychladnout
Pečení: horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
Studené dezerty: vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
Sladká omáčka: při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
Náplně a krémy: vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
Složení
Kukuřičný škrob*, sušené jahody* (6 %), barvivo (sušená červená řepa*), přírodní jahodové aroma.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte v suchu. Chraňte před světlem.