Špaldoto houbové 210 g BIO PROBIO

Houbové špaldoto v biokvalitě se skvěle hodí na cesty, dovolené, ale i na doma. Jeho příprava trvá jen 20 minut a je velmi snadná. Základ jídla tvoří špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno. Více

Hodnocení
Kód produktu 240 006
Skladem

Cena: 69 Kč  / 32,86 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

 

Složení

ŠPALDOVÉ kernotto* (kroupy) 86 %, sušená zelenina* (mrkev*, petržel*, cibule*, paprika červená*, paprika červená*, paprika zelená*), sušené houby* (shiitake*, hřib pravý*), ochucovací směs (jedlá sůl s jódem, [sůl, jodičnan draselný], sušená zelenina*, [mrkev*, cibule*, pastiňak*,petržel kořen*, petržel list*, CELER*, pórek*], hlíva ústřičná*, saturejka*, rakytník*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek, Celer

Skladování

Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.

  • Legislativní zařazení Mlýnský obilný výrobek - směs z obilovin.
  • Zemědělská produkce EU / Mimo EU

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 430 kJ / 324 kcal
Tuky: 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 64,0 g
z toho cukry: 4,2 g
Vláknina: 9,0 g
Bílkoviny: 13,0 g
Sůl: 3,2 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

1/5

Hodnotil 1 uživatel

  • Lenka Hájovská 07. 10. 2018

    Špaldoto jsme rádi kupovali jako rychlou a zdravou večeři. Bohužel časem se nám zdálo že je víc a více slané a už jsme neměli ten dobrý pocit že děláme něco pro naše zdraví když ho jíme. Poslední špaldoto které jsme koupili a uvařili podle návodu bylo tak slané že už vůbec nebylo chutné. Stěží jsem svou porci snědla nadvakrát, proloženou popíjením velkého množstvím vody. Pokud se složení pytlíčku s kořením nezmění a kořeniny budou nahrazovány solí, nebudeme už kupovat. Přesolené jídlo škodí ledvinám, srdci a cévám. I v průměrné hospodě už vaří méně slaná jídla :(

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

  • Povídání s ekofarmářem

    Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.