Špenátový krém

Špenátový krém

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
  • 250 ml ovesné smetany
  • biovejce, seitan, tofu k podávání

Jak na to?

  1. V hrnci na olivovém oleji orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě chvilku restujte, ne do hněda, jen aby cibule a česnek zesklovatěly.

  2. Přidejte kurkumu a promíchejte ji, aby se rozvoněla, stačí chvilička.

  3. Vsypte špenát, vločky, nastrouhaný muškátový oříšek a vše zalijte vodou. 10 minut povařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

  4. Do polévky nalijte ovesnou smetanu, ochuťte tamari, solí a pepřem.

  5. Podávejte s polentovými krutonky a se zastřeným vejcem nebo pro veganskou verzi s orestovaným tofu, seitanem…

• pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové ovesné vločky Tilquhillie

• místo špenátu můžete použít mangold, bývá k dispozici většinu sezony

• polévku můžete obohatit šetrně opraženými slunečnicovými semínky, pokapat konopným nebo dýňovým olejem, posypat konopnými semínky…

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.