Popis
Rýžové nudle jsou velmi univerzální, i když se nejvíce hodí do asijských pokrmů. Jsou rychle připravené, stačí je 4-6 minut povařit a můžete jíst. Nudle jsou přirozeně bezlepkové a bezvaječné, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci a vegani.
Využití:
- rýžové nudle s arašídovou omáčkou - kostičky tofu marinujte 30 min. v sójové omáčce, poté je na pánvi orestujte, zvlášť orestujte zeleninu a houby a uvařte nudle, pro omáčku smíchejte v hrnci ocet, sojovou omáčku, cukr, máslo, vodu, rozdrcený česnek a nasekanou chilli papričku a krátce prohřejte, nakonec vše na pánvi promíchejte, zdobte arašídy a koriandrem
- zapečené nudle - třeba klasické šunkofleky můžete připravit z rýžových nudlí
- polévky - než budete nudle přidávat do polévky, vždy je zvlášť uvařte a sceďte, dávejte je ideálně přímo do talíře plného polévky
Složení
Rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob, sůl.Skladování
Skladujte na suchých místech odděleně od látek s výraznými pachy.