Topinky s pikantní cizrnovou pomazánkou

Topinky s pikantní cizrnovou pomazánkou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Úžasná pomazánka, která chutí připomíná ajvar. Díky cizrně bohaté na bílkoviny je zároveň výživná. Jediným složitějším krokem je příprava paprik, pomazánka za to však určitě stojí.

  • Veganský
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 4 ks velké sladké papriky kápie
  • 70 g rajského protlaku
  • 5 ks stroužků česneku
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička kmínu
  • 8 plátků staršího chleba
  • sůl a pepř

Jak na to?

  1. Slitou cizrnu rozmačkejte vidličkou nebo nahrubo rozmixujte v mixéru. Papriky položte přímo na plotýnku nebo na rozpálenou litinovou pánev a opečte ze všech stran, dokud na povrchu nenaskočí černé puchýře. Zakryjte na 10 minut, poté oloupejte a nasekejte nadrobno.

  2. Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli. Přidejte protlak s prolisovaným česnekem a krátce orestujte.

  3. Přidejte cizrnu a papriku. Dochuťte octem, pálivou paprikou, kmínem, solí a pepřem.

  4. V druhé pánvi rozehřejte olej na smažení a opečte v něm pěkně křupavé topinky. Potřete směsí a podávejte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.