Popis
Karob (neboli svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Lisováním dochází k uvolnění vitamínů a minerálních látek do dřeně. Ta se pak suší v nízkotepelné sušičce při teplotě do 50°C bez přístupu okolního vzduchu.
Složení
Jablečná dřeň 79 %, karobová poleva 20 % (cukr, plně ztužený certifikovaný rostlinný tuk z trvale udržitelných zdrojů: palmový a bambucký), sušená SYROVÁTKA, karobový prášek, emulgátor SÓJOVÝ lecitin, kokos 1 %.Alergeny
Sója, Mléko
Skladování
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.