Veganské knedlíky s celozrnnou moukou

Veganské knedlíky s celozrnnou moukou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský
  • Snadné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 200 g pšeničné hrubé mouky
  • 3 hrsti špaldových pukanců
  • 1 lžička sušeného droždí

Jak na to?

  1. Smíchejte hrašku a rýžový nápoj, přidejte mouky, droždí a sůl. (Droždí a sůl by se neměly smíchat, aby těsto dobře vykynulo.) Ručně nebo v robotu zadělejte těsto. Pokud je těsto lepivé, přisypte trochu mouky. Nakonec zapracujte pukance. Nechte na teplém místě pod utěrkou kynout cca 45 minut.

  2. Dejte vařit vodu ve větším hrnci. Z těsta vytvořte 2 šišky a nechte je na prkýnku ještě chvilku kynout, než se začne vařit voda.

  3. Šišky dejte do hrnce a vařte 20 minut. V polovině vaření je můžete obrátit.

  4. Nakrájejte na plátky na kráječi na knedlíky nebo nití.

Podávejte s koprovou, rajskou nebo vaší jinou oblíbenou omáčkou. 

Knedlíky také můžete připravit z hotové směsi od Amylonu, jsou výtečné! 

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Helena Míšková – Country Life 03. 7. 2018

    Děkujeme za komentář. Vejce si samozřejmě dávat nemusíte, můžete zvolit jakoukoliv rostlinnou bílkovinu - seitan, tofu, luštěniny.... :)

  • Radana Sedláčková 03. 7. 2018

    Recept jsem nezkoušela, vypadá dobře, jen mě překvapila ta kombinace veganských knedlíků s vejci na obrázku! Kdo bude dělat veganské knedlíky s vejci?

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.