Vietnamské závitky s arašídovým miso dipem — videorecept

Vietnamské závitky s arašídovým miso dipem — videorecept

Závitky z rýžového papíru patří mezi nejznámější a nejoblíbenější vietnamská jídla, a to nejen v zemi svého původu. Aby ne! Jsou plné zeleniny, bezlepkové, variabilní. Výborný předkrm, kterým oslníte

  • Veganský
  • Snadné
  • 50 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 180 g tofu natural
  • salát dle sezóny (na jednu rolku 1list)
  • 1 ks avokáda
  • 1 svazek koriandru nebo hladkolisté petrželky
  • 1 svazek thajské bazalky (nebo perilly, popř. i běžné bazalky)
  • 1 okurka
  • 2 mrkve
  • stroužku česneku — na arašídový dip

Jak na to?

  1. Okurku oloupejte, zbavte středu se semínky a nakrájejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a také nakrájejte na tenké nudličky. Okurku i karotku osolte a zakápněte trochou šťávy z limetky.

  2. Připravte dip, ať se hezky rozleží: arašídové máslo, tamari, miso, rozmačkaný česnek, sezamový olej a sirup dejte do misky. Promíchejte a po lžících přidejte i trochu vody, aby omáčka povolila a získala tu správnou konzistenci. Dochuťte chilli, popř. solí. Konzistencí by se měl podobat hustšímu jogurtu.

  3. Nudle připravte dle návodu na obalu, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Lístky bylinek oberte, stonky nakrájejte na menší dílky.

  4. Tofu nakrájejte na tyčinky a osušte. V pánvi rozehřejte olej, přidejte tofu, jemně osolte a osmažte dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a na papírovém ubrousku zbavte přebytečného tuku.

  5. Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na stejnoměrné plátky. Zakápněte šťávou z limetky. Lístky bylinek oberte, stonky nakrájejte na menší dílky

  6. S rýžovým papírem pracujte dle návodu na obalu, k namáčení výborné poslouží plech.

  7. Na list rýžového papíru postupně dejte všechny náplně – bylinky, avokádo, salát, nudle, tofu, okurku a mrkev. Zavinujte dle návodu na obalu.

  • náplně můžete různě obměňovat – přidat ředkev, špenát, červenou řepu, kedlubnu, mango, jarní cibulku, biovejce atd.
  • tradičně se připravuje i s masem, pokud ho jíte, vždy volte bio!
  • efektní je udělat více druhů závitků i omáček, a máte nápadité pohoštění

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.