Recepty
Bruschetta s mungem a rajčátky
Oblíbené italské jídlo v luštěninové variantě. Díky tomu jde o plnohodnotný pokrm bohatý na bílkoviny. Rajčátkovo-mungová směs je výborná i jako studený salát, samotná nebo například s kuskusem či těstovinami.
- Veganský
- Středně obtížné
- 35 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Mungo uvařte do měkka v osolené vodě. Slijte, rozdělte na dvě poloviny, jednu jemně pomačkejte. Smíchejte celé a pomačkané fazole a odložte stranou.
-
V pánvi na rozehřátém oleji osmahněte česnek nakrájený na tenké plátky. Přisypte celá cherry rajčata a opečte do změknutí. Vmíchejte připravené mungo a bazalku nasekanou najemno, důkladně promíchejte.
-
Chleba nakrájejte na plátky, zastříkněte olivovým olejem a opečte dozlatova na pánvi nebo v troubě. Topinky důkladně potřete zbylým česnekem a poklaďte připravenou fazolovou směsí.