Popis
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využití:
- Pohanková pomazánka s pečeným česnekem a olivami - recept se nachází v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 22
- Krémová polévka z pečeného česneku - veganský recept na krémovou česnekovou polévku
- Česnekový kešu dresink - recept naleznete v časopise Dobroty zima 2017/18 na str. 14
- Jogurtová zálivka - jogurt nebo Sojade natural ochuťte umeoctem, česnekem, bylinkami, můžete přisladit agávovým nebo jiným neutrálním sirupem
- Miso dresink - smíchejte miso, olej a citronovou šťávu, můžete přidat česnek, zázvor, sirup nebo med
- Tahini dresink - smíchejte tahini, olivový olej, citronovou šťávu, sirup a česnek
Česnek má prohřívací účinky a působí jako přírodní antibiotikum. Rozumí si celkově s těstovinami a různými zeleninovými i masovými pokrmy.