Popis
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využití:
- Pomazánky - vyzkoušejte pomazánku z pečené petržele, petržel nakrájejte na kusy, upečte a rozmixujte s kořením, olejem a například vlašskými ořechy
- Polévky - do zeleninové polévky můžete kromě další zeleniny nakrájet i petržel, inspirujte se recepty z časopisu Dobroty zima 2013/14 na str. 20-21
- Krém - z petržele nebo kombinace zeleniny můžete uvařit vynikající polévkový krém
- Příloha - nakrájejte petržel, mrkev, brambory, červenou řepu, batáty, česnek a cibuli, rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, promíchejte a pečte 30 minut při 220 °C
- Bramborový salát - do klasického bramborového salátu můžete přidat uvařenou petržel