Popis
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využití:
- guacamole - pro základní verzi guacamole avokádo rozmačkejte, přidejte limetku, česnek, šalotku, kousek chilli papričky a koriandr, dále můžete přidat rajče nebo fazole, speciální mungo guacamole můžete vyzkoušet podle receptu v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 24
- salát - vyzkoušejte letní salát s miso zálivkou nebo salát s mangem, avokádem, sezamovým dresinkem a slunečnicí z časopisu Dobroty léto 2016 str. 18
- majonéza - smícháním avokáda, oleje, limetkové šťávy, česneku a soli můžete za pár minut vykouzlit veganskou majonézu, jak na domácí majonézy se dočtete zde
- smoothie bowl - tento hustý snídaňový pokrm můžete vykouzlit raz dva, stačí avokádo rozmixovat s ovocem a rostlinným nápojem, pro něco extra můžete přidat kakao, zázvor nebo třeba bylinky
- dresink - avokádo rozmixujte s trochou rostlinné smetany, ochuťte citronovou šťávou a solí nebo umeoctem