Bulgurový salát s pečenou chilli dýní a granátovým jablkem

Bulgurový salát s pečenou chilli dýní a granátovým jablkem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Lehce orientální salát s pikantní dýní hokaido, svěžím granátovým jablkem, křupavými mandlemi a báječným bulgurem. Dáte se ho studený nebo teplý? Obojí je možné a víme určitě, že vám bude chutnat.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 4 snítky rozmarýnu nebo 1 lžíce sušeného
  • 550 ml vody
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 ks granátového jablka
  • sůl a pepř

Jak na to?

  1. Dýni očistěte, zbavte středu se semínky a nakrájejte na kostky. Cibuli a 4 stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno.

  2. Na plech dejte dýni a zakápněte 4 lžícemi olivového oleje a sirupem. Přidejte pepř, sůl, chilli a dobře promíchejte. Přidejte neloupané stroužky česneku, rozmarýn a pečte na 220 °C na asi 8–10 minut.

  3. Rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte cibuli, česnek, sůl, římský kmín a nechte zesklovatět. Poté přidejte bulgur a osmahněte.

  4. Přidejte bujon, zalijte horkou vodou a dobře rozmíchejte. Poduste 3–5 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá do bulguru.

  5. Z granátového jablka vyklepejte semínka, nasekejte mandle. Přidejte spolu s dýní k bulguru, promíchejte a ihned podávejte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.