Recepty
Bulgurový salát s pečenou chilli dýní a granátovým jablkem
Lehce orientální salát s pikantní dýní hokaido, svěžím granátovým jablkem, křupavými mandlemi a báječným bulgurem. Dáte se ho studený nebo teplý? Obojí je možné a víme určitě, že vám bude chutnat.
- Veganský
- Středně obtížné
- 45 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Dýni očistěte, zbavte středu se semínky a nakrájejte na kostky. Cibuli a 4 stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
-
Na plech dejte dýni a zakápněte 4 lžícemi olivového oleje a sirupem. Přidejte pepř, sůl, chilli a dobře promíchejte. Přidejte neloupané stroužky česneku, rozmarýn a pečte na 220 °C na asi 8–10 minut.
-
Rozehřejte zbylý olivový olej, přidejte cibuli, česnek, sůl, římský kmín a nechte zesklovatět. Poté přidejte bulgur a osmahněte.
-
Přidejte bujon, zalijte horkou vodou a dobře rozmíchejte. Poduste 3–5 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá do bulguru.
-
Z granátového jablka vyklepejte semínka, nasekejte mandle. Přidejte spolu s dýní k bulguru, promíchejte a ihned podávejte.