Recepty
Cheesecake s kamutovým korpusem
- Veganský
- Snadné
- 35 minut + chladnutí
Ingredience
Jak na to?
-
Mandle zalijte horkou vodou, nechte chvilku odpočinout a poté je oloupejte.
-
Rozmixujte mandle najemno, přidejte kamutové vločky, pšeničný sirup, kokosový olej, vodu a vše rozmixujte. Upěchujte do dortové formy a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
-
Na náplň použijte oblíbenou příchuť sójového jogurtu, my jsme použili vanilkový. Jogurt nalijte do hrnce, přisypte agar a důkladně promíchejte metličkou. Přiveďte za stálého míchání k varu, pár sekund povařte a vypněte. Krém nalijte na upečený korpus (může být i horký) a nechte vychladnout. Poté přemístěte cheesecake do lednice alespoň na 20 minut. Můžete ozdobit čerstvým ovocem, jedlými květy atd.