Popis
Nezapomeňte, že lavaš je chlazený produkt, i neotevřený jej tedy skladujte v lednici.
Jak použít:
- zapečený na způsob quesadilly - lavaš posypte nastrouhaným sýrem a naplňte libovolnou náplní, přeložte a opečte na pánvi
- zabalený jako wrap - zabalit do něj můžete cokoliv, co vám bude dohromady chutnat (opečené tofu, čerstvou i grilovanou zeleninu, sýr, bylinky, doplňte jogurtovým dresinkem...)
- jednoduše natrhaný konzumujte jako přílohu k polévkám nebo jídlům z jednoho hrnce, můžete jej také předem krátce opéct nasucho na pánvi, bude pak křupavý
Lavaš je mnohaletou součástí arménské tradiční kuchyně a v roce 2004 byl komisí UNESCO zaveden jako jedno z mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Dnes se běžně používá ale i v Ázerbájdžánu, Turecku a Íránu. Lavaš se zde tradičně peče na stěnách hliněné, do země zapuštěné pece s názvem tandúr.
Vyzkoušejte náš videorecept: Wrap se smaženým tofu a tahini omáčkou
Složení
PŠENIČNÁ mouka 64,5 %, voda, jedlá sůl, konzervant: propionan vápenatý, droždí. Baleno v ochranné atmosféře.Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte v suchu při tepolotě 2-8 °C a chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.