Cizrnová musaka

Cizrnová musaka

Vydatná musaka bude nejchutnější druhý den, až se všechny chutě hezky propojí. Bešamel samozřejmě může být klasický, z másla a mléka.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 350 g brambor
  • 1 lilek
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku

Jak na to?

  1. Cizrnu uvařte podle návodu nebo můžete použít cizrnu z plechovky. Rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory.

  2. Připravte si bešamel: na 4 lžících oleje osmahněte mouku na světlou jíšku, postupně přilévejte rostlinný nápoj, za stálého míchání připravte hladký bešamel. Nakonec osolte a dochuťte muškátovým oříškem a pepřem.

  3. Brambory uvařte ve slupce doměkka, zchladlé oloupejte a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Lilek nakrájejte na 0,3 mm silné plátky.

  4. Na 4 lžících oleje osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, koření, ½ lžičky soli, krátce osmahněte. Zalijte rajčatovým pyré, přidejte cizrnu, vařte 5 minut.

  5. Menší pekáček vymažte olivovým olejem, skládejte brambory, lilek, rajčatovo-cizrnovou omáčku, poslední bude vrstva bešamelové omáčky. Pečte 50 minut na 180 °C. Před krájením nechte musaku 15 minut odpočinout.

Produkty z receptu

Další naše produkty z receptu

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.