Cranachan – tradiční skotský dezert

Cranachan – tradiční skotský dezert

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 tofu natural
  • kůra z biopomeranče
  • 500 g lesního ovoce

Jak na to?

  1. Dýňová semínka a lískové ořechy rozdrťte nebo rozmixujte na hrubší kousky a smíchejte s pohankovými vločkami, strouhaným kokosem, mletou skořicí a 2 lžícemi třtinového cukru. Směs vysypte na pečící papír a pečte 10 minut při 160 °C.

  2. Polijte sirupem a pečte do zhnědnutí, cca 15 minut. Nechte vychladnout.

  3. Připravte si tofu krém: do hladka rozmixujte tofu a smetanu se třemi lžícemi cukru, nakonec vmíchejte nastrouhanou kůru z biopomeranče.

  4. Lesní směs smíchejte se čtyřmi lžícemi cukru.

  5. Do pohárů vrstvěte střídavě granolu, tofu krém, ovoce. Poslední vrstva bude granola, před podáváním ozdobte ovocem.

  • Pokud vám granola zbude, využijete na snídaně.
  • Použijte jakékoliv sezonní ovoce.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.