Cukeťáky s cuketovo-fíkovou salsou

Cukeťáky s cuketovo-fíkovou salsou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 cukety (520 g)
  • 1 větší hruška (200 g)
  • 2 biovejce
  • hrst čerstvého oregana nebo 1/2 lžičky sušeného
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 50 g sušených fíků

Jak na to?

  1. Připravte těsto na placičky: nastrouhejte větší cuketu (cca 320 g) a oloupanou hrušku do mísy. Jednu cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte k cuketě s hruškou. Přisypte vločky, mouku i chia semínka, prolisujte česnek, přidejte vejce, osolte, přihoďte čerstvě nasekané oregano. Promíchejte a nechte 10 minut odležet, aby vločky a chia nasákly tekutinu.

  2. Vytvarujte malé placky a opékejte na oleji 4 minuty z každé strany. Nebo můžete péct v troubě - potřete olejem, položte na pečicí papír a pečte 20 minut při 200 °C.

  3. Připravte salsu: druhou cibuli nakrájejte na kostičky, fíkům odkrojte tvrdší stopku a nakrájejte na proužky, měnší cuketu (cca 200 g) nakrájejte na tenčí hranolky. Na olivovém oleji nechte zesklovatět cibulku, pak přidejte fíky a po chvíli cuketu. Opékejte za občasného míchání 10 minut. Zalijte balzamikem a dobře promíchejte.

  • Cukeťáky podávejte proložené salsou spolu se snítkou čerstvého oregana.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.