Recepty
Fazolové kari
Potřebujete-li ve všední den rychlou, zdravou, přiměřeně výživnou a hlavně chutnou večeři, která bude rychle na stole, zvolte kari. Luštěniny můžete mít uvařené v mrazáku nebo v plechovce, kari pastu a rostlinnou smetanu mějte ve spíži stále a zelenina, ta se doma vždycky nějaká najde.
- Veganský
- Snadné
- 25 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Uvařte rýži v mírně osolené vodě doměkka
-
Připravte si zeleninu: oloupejte mrkev a nakrájejte ji na tenké hranolky, celer nakrájejte na malé kousky, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek utřete.
-
V pánvi na rozehřátém oleji opečte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Osolte, přidejte kari pastu, kurkumu a pepř a promíchejte.
-
Fazole sceďte, přimíchejte k zeleninové směsi a přidejte kokosový krém. Chvíli společně provařte. Odstavte a vmíchejte pokrájený koriandr nebo petrželku.