Fazolový krém s pečeným květákem — videorecept

Fazolový krém s pečeným květákem — videorecept

Krémové, bílé fazole a pečený květák, dvě základní suroviny pro polévku, kterou si v sychravých dnech zamilujete. Je voňavá a výživná!

  • Vegetariánský, bezlepkový
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 0,5 hlávky květáku
  • 1 000 ml vody
  • 2 krajíce starého chleba
  • 2 lžičky gomasia
  • 1 šalotka
  • 1 hrst bylinek

Jak na to?

  1. Chléb natrhejte nebo nakrájejte na menší krutony. V misce promíchejte s olivovým olejem a gomasiem. Rozprostřete na plechu a zapečte v troubě dozlatova, cca 10 minut při 200 °C.

  2. Květák očistěte a rozdělte na větší růžičky, které rozkrojíte na poloviny. V hrnci rozehřejte zbytek oleje. Vložte květák a na straně řezu zprudka opečte do zlatohněda.

  3. Květák otočte, zmírněte plamen a přidejte ghí. Pomalu orestujte i z druhé strany do změknutí. Zhruba polovinu květáku si odložte stranou na ozdobu.

  4. Ke květáku přidejte nasekanou šalotku a nechte pomalu zesklovatět. Přidejte fazole, bujon, zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu. Povařte do změknutí asi 20 minut.

  5. Vmíchejte rostlinnou smetanu, rozmixujte na hladké pyré, dochuťte citronem a solí. Servírujte s chlebovými krutony, zbylým květákem, nasekanými sušenými rajčaty a ozdobte čerstvými bylinkami

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Helena Míšková – Country Life 24. 10. 2018

    A my děkujeme za komentář. :)

  • Ivi 23. 10. 2018

    Lahodné a skvělé, jednoduché jídlo i pro nadcházející chladné dny. Chléb jsem použila vlastní, žitný, kvasový. Díky za tip!

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.