Popis
Žlutý hrách se sklízí v celku s tmavou šlupkou, která je následně odstraněna a hrách je přepůlen. Toto zpracování napomáhá ke snadnější přípravě hrachu při vaření, takže ho už není třeba předem namáčet, ale můžete ho rovnou vařit. Doba vaření je přibližně 45 minut. Žlutý hrách má po uvaření krásně žlutou sluníčkovou barvu, je moučnější a méně sladký než zelený hrách, chutí má blízko k cizrně.
Využití:
- polévka - příklad polévky se žlutým hrachem najdete v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 15
- bramboráčky se žlutým hrachem - připravte si je podle receptu z Dobrot podzim 2016 (str. 3)
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje
- hummus - žlutý hrách může při přípravě hummusu nahradit cizrnu (ale v tom případě ho vařte o 15 minut déle)
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Hrách žlutý půlený*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.