Čočka červená celá loupaná 500 g BIO COUNTRY LIFE

Akce

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Používá se úplně stejně jako čočka loupaná půlená, jen se malinko déle vaří. Více

Hodnocení
Kód produktu 120 048
Skladem
Původní cena: 65,00 Kč

Cena: 57,00 Kč  / 11,40 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie ado Evropy. Je velmi oblíbená v Indii, kde nahrazuje protein z masa, protože velkou část populace tvoří vegetariáni.

Díky absenci slupky nenadýmá jako jiné luštěniny a je velmi dobře stravitelná. I proto se doporučuje kojícím matkám a malým dětem jako jeden z prvních pevnějších zdrojů bílkovin ve stravě.

Červenou čočku nelze naklíčit, protože se nejedná o celá semena, ale o to snažší je její příprava - nemusíte ji namáčet a je uvařená už za 10-15 minut.

Po uvaření má červená čočka jemnou konzistenci, takže se hodí do jídel jako kaše, polévky nebo indický dahl.

Jak červenou čočku využít v kuchyni?

Pikantní čočkovo-rajčatová polévka: Na oleji osmahněte cibuli, česnek a řapíkatý celer. Přidejte propláchnutou čočku, konzervovaná rajčata, chilli, sladkou papriku, harissu, římský kmín, sůl a pepř. Zalijte vývarem a na mírném plameni vařte pod pokličkou 30-40 minut do změknutí. Podávejte s nasekaným koriandrem.

Pomazánka: Smíchejte rozmixovanou vařenou čočku a jáhly s trochou olivového oleje. Skvěle chutná s čerstvými bylinkami.

Kaše: po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, a dochucujte dle libosti kořením.

Zahušťování: Uvařenou čočku přidejte do guláše nebo zeleninového jídla. Zahustí pokrm a zároveň doplní bílkoviny.

Placky: Vychladlou čočku smíchejte s nasekanou cibulí, česnekem, bylinkami a moukou. Vytvarujte placičky a opečte na pánvi dozlatova.

Složení

Čočka červená celá loupaná*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při relativní vlhkosti do 70 %.

  • Legislativní zařazení Luštěniny – čočka drobnozrnná.
  • Zemědělská produkce Turecko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 534 kJ / 362 kcal
Tuky: 2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 54,9 g
z toho cukry: 2,3 g
Bílkoviny: 27,0 g
Sůl: 0,03 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotilo 7 uživatelů

  • recenze z heureka.cz 12. 4. 2025

    Spokojenost

  • recenze z heureka.cz 29. 3. 2025

  • recenze z heureka.cz 17. 3. 2025

    + Kvalitní

  • recenze z heureka.sk 10. 3. 2025

  • recenze z heureka.cz 13. 3. 2023

  • recenze z heureka.cz 05. 2. 2023

    kvalita

  • Dana Veselá 18. 1. 2018

    Červenou čočku (tedy nejen červenou) miluji - a není pravda, že ji nenaklíčíte, já to dělám pravidelně už dost dlouho. Jen tu půlenou jsem nezkoušela - to bych řekla, že vážně nenaklíčí, ale tahle bez problémů - a je pořád hezky oranžová! :)

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Všechna hodnocení zákazníků (7)Sbalit všechna hodnocení Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Pomazánky 6× jinak

    Pomazánky 6× jinak

    Na toustový chleba podle našeho videoreceptu, na jakékoli jiné pečivo nebo třeba jako dip k zeleninovým špalíčkům na párty – naše šestice pomazánek se bude hodit při spoustě příležitostí.

    08.03. 2019 | Blog

  • Když jde v kuchyni o čas...

    Když jde v kuchyni o čas...

    Určitě jste slyšeli námitky, že vařit, a ještě k tomu zdravě, stojí spoustu času a peněz. Nevěřte tomu! Přinášíme vám spoustu tipů, které se nám velmi osvědčily a tyto mýty vyvrací.

    25.03. 2020 | Blog

  • Přehledná tabulka vaření a namáčení luštěnin

    Přehledná tabulka vaření a namáčení luštěnin

    Jak dlouho namáčet a vařit ten který druh luštěnin? Vše na jednom místě najdete v naší tabulce.

    20.02. 2020 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?

    Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.

    Celý článek

  • Jak na rostlinnou stravu

    Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.