Popis
Využití:
- sójové mléko - přes noc namočené boby můžete rozmixovat s čerstvou vodou, pak směs vařte asi 15 minut, během vaření odebírejte pěnu, nakonec sceďte přes sítko a hotové mléko zkuste dochutit medem nebo vanilkou
- příloha - boby mohou sloužit jako chutná příloha
- saláty - nebojte se uvařené a vychladlé sójové boby přidat třeba do zeleninových salátů
- náhrada masa - ve vašich klasických receptech jako je třeba guláš, bude sója výtečnou náhradou masa
Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
SÓJOVÉ boby*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Sója
Skladování
Skladujte v suchu, chladu a chraňte před přímým slunečním zářením.