Jarní toast s pestem z medvědího česneku – videorecept

Jarní toast s pestem z medvědího česneku – videorecept

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, použití široké. Pesto je stejně dobré na toastu, s těstovinami, nebo jako ozdoba krémové polévky.

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 10 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 70 g čerstvého medvědího česneku
  • 40 g piniových oříšků
  • 4 hodně čerstvá vejce

Jak na to?

  1. Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.

  2. Dejte do mixéru medvědí česnek, piniové oříšky, konopná semínka, lahůdkové droždí, himalájskou sůl a polovinu množství olivového oleje a rozmixujte na hladké pyré.

  3. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.

  4. V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Plátky chleba zatižte např. pokličkou a opečte z obou stran dozlatova. Upečené plátky potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici, použijte třeba do těstovin.

Pokud zrovna nebudete mít k dispozici medvědí česnek, použijte čerstvý špenát a přidejte stroužek česneku.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.