Kari s arašídovým máslem

Kari s arašídovým máslem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Kari je vděčné jídlo z jednoho hrnce, do kterého se dá použít mnoho různých surovin. My jsme vsadili na lilek a mrkev spolu s kompotovanou broskví. Vůni a chuť pak hezky dotvoří arašídové máslo. Pro vyšší podíl bílkovin můžete do kari přidat také vařenou nebo sterilovanou cizrnu.

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • půl lilku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 lžíce kari pasty
  • 250 ml vody
  • 2 ks hlávky pak choi
  • 4 ks kompotované broskve (okapané, bez slupky)

Jak na to?

  1. Na polovině rozehřátého oleje opečte dozlatova lilek nakrájený na kostky. Přidejte zbylý olej a mrkev nakrájenou na větší kousky, kterou také orestujte. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, osolte a nechte zesklovatět.

  2. Vmíchejte kari pastu, protlak, arašídové máslo, shoyu a zalijte kokosovou smetanou a vývarem. Poduste do změknutí mrkve.

  3. Na konci vmíchejte dílky broskve a nasekaný pak choi, který nechte zavadnout.

  4. Servírujte s rýží nebo s kuskusem.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Alena Výkanová 28. 9. 2020

    Díky moc za recepty. Já ráda vařím. A ráda vařím novinky. I si někdy jídla sama vymyslím. A rodina se po tom může jen utlouct. Dostala jsem ke kulatinám titanovou sadu a jsem nadšená. Asi si ještě nějaké hrnce dokoupím. Moc pěkné jsem viděla i tady - http://www.bonio.cz. Tak třeba ježíšek přinese.

    A jinak výborný recept. Doporučuji.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.