Popis
Tipy a recepty na použití rýžové kaše:
- snídaně - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- dezert - v poháru můžete rýžovou kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
- zahušťování - díky neutrální chuti je rýžová kaše ideální pro zahušťování pokrmů jako jsou omáčky nebo polévky
- koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
- knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
- bešamelová omáčka - do rostlinného nápoje přidáte dle požadované hustoty rýžovou kaši, ochutíte muškátovým oříškem a solí a minutku povaříte, poté necháte odstát a omáčka je hotová
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna rýžové.
Rýže je přirozeně bezlepková obilovina, kterou se živí až čtvrtina zemské populace. Příprava kaše z ní trvá tradičně asi 40 minut, vy ji ale můžete mít hotovou během chvilky.
Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.
Složení
Rýžová mouka.Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.