Recepty
Kimči
Kvašená zelenina na korejský způsob. Často se připravuje s rybí omáčkou, my vám přinášíme lahodnou veganskou verzi. Kimči dodá do vaší stravy důležité bakterie mléčného kvašení a krásně doplní smažená, pečená i jiná jídla. Podle našeho videa ho připravíte raz dva.
- Veganský
- Snadné
Ingredience
Jak na to?
-
Připravte nálev smícháním soli a vody. Čínské zelí nakrájejte na větší kusy. V míse promíchejte zelí s nálevem, zatižte talířem, na který můžete dát sklenici s vodou, aby bylo zelí dobře ponořené v láku a nezůstal mezi ním žádný vzduch. Takto nechte stát 8 až 12 hodin.
-
Připravte si pastu rozmixováním cukru, česneku, zázvoru, sójové omáčky, soli a chilli.
-
Ředkev, mrkev a cibulku nakrájejte na tenké plátky.
-
Zelí sceďte, důkladně promíchejte s ostatními druhy zeleniny a pastou.
-
Nyní směs postupně vkládejte do nádoby na kvašení (může to být kvašáček nebo obyčejná velká zavařovačka). Pečlivě pěchujte, aby mezi zeleninou nezůstal žádný vzduch. Zatižte, nechte kvasit alespoň 4 dny při pokojové teplotě. Poté uchovávejte v lednici, kde se kvasný proces zastaví.