Kimči

Kimči

Kvašená zelenina na korejský způsob. Často se připravuje s rybí omáčkou, my vám přinášíme lahodnou veganskou verzi. Kimči dodá do vaší stravy důležité bakterie mléčného kvašení a krásně doplní smažená, pečená i jiná jídla. Podle našeho videa ho připravíte raz dva.

  • Veganský
  • Snadné
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 500 g čínského zelí
  • 2 000 ml vody
  • 1 bílá ředkev
  • 2 mrkve
  • 4 jarní cibulky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička soli

Jak na to?

  1. Připravte nálev smícháním soli a vody. Čínské zelí nakrájejte na větší kusy. V míse promíchejte zelí s nálevem, zatižte talířem, na který můžete dát sklenici s vodou, aby bylo zelí dobře ponořené v láku a nezůstal mezi ním žádný vzduch. Takto nechte stát 8 až 12 hodin.

  2. Připravte si pastu rozmixováním cukru, česneku, zázvoru, sójové omáčky, soli a chilli.

  3. Ředkev, mrkev a cibulku nakrájejte na tenké plátky.

  4. Zelí sceďte, důkladně promíchejte s ostatními druhy zeleniny a pastou.

  5. Nyní směs postupně vkládejte do nádoby na kvašení (může to být kvašáček nebo obyčejná velká zavařovačka). Pečlivě pěchujte, aby mezi zeleninou nezůstal žádný vzduch. Zatižte, nechte kvasit alespoň 4 dny při pokojové teplotě. Poté uchovávejte v lednici, kde se kvasný proces zastaví.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.