Květákový kuskus

Květákový kuskus

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Ideální letní jídlo. Květák s kuskusem tvoří základ tohoto pokrmu, svěží máta ho odlehčuje, mandle skvěle doplňují a úžasné granátové jablko ho činí doslova exotickým. Bonusem je opravdu blesková příprava.

  • Veganský
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 200 g květáku
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 hrst čerstvé máty
  • ½ granátového jablka

Jak na to?

  1. Květák očistěte, rozdělte na dílky a nastrouhejte na jemném struhadle nebo rozmixujte v mixéru. Suroviny na zálivku vyšlehejte v misce.

  2. Cibuli a česnek nechte zesklovatět ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji, okořeňte kurkumou a římským kmínem, osolte, promíchejte a krátce osmahněte. Přidejte květák, suchý kuskus a promíchejte. Zalijte vroucím vývarem a 3 minuty povařte. Odstavte, přikryjte a nechte 10 minut dojít.

  3. Hotový kuskus prokypřete vidličkou. Z granátového jablka vyklepejte semínka, mátu nadrobno nasekejte a spolu s mandlemi přidejte ke kuskusu. Vlijte připravenou zálivku a vše promíchejte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.