Mandle 250 g BIO COUNTRY LIFE

Mandle jsou u nás dobře známé a velmi oblíbené. Mají typickou jemnou sladkou chuť, takže se dají jíst samotné. Připravíte z nich ale i sladké dobroty a exotické speciality. Mandle se hodí i pro výrobu domácího mandlového mléka. V biokvalitě. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Kód produktu 140 032
Skladem

Cena: 149,90 Kč  / 59,96 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Nemusíte s nimi jen zdobit vánočku. Připravte si domácí mandlový nápoj a rozjeďte to v zelených smoothies. Nebo je namočte, oloupejte a mlsejte!

Využití:

  • pochutina - mandle jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
  • loupané - stačí mandle v hrnci krátce spařit a slupka jde krásně dolů, z loupaných mandlí pak můžete připravit mandlové mléko nebo je opražit na pánvi
  • pečení - mandle můžete rozdrcené přidat do těsta a dodat mu tak jemné oříškový nádech, celé mandle jsou chutné například v závinech
  • cukroví - mandle můžete obalit v rozpuštěné čokoládě, můžete s nimi hotové pečené cukroví ozdobit nebo je rozdrtit a udělat si mandlové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem a kokosem
  • smoothie - nebojte se přidat mandle při přípravě vašeho oblíbeného smoothie
  • marocká pomazánka Amlou - zcela rozemleté mandle smíchejte s arganovým olejem, dochucujte medem
  • kuskus - mandle pokrájejte a přidejte do sladkého i slaného kuskusu
  • Turrón - španělský vánoční dezert připravíte tak, že oloupané umleté mandle přidáte do hrnce spolu s citrónovou kůrou, kde už máte rozpuštěný med s cukrem, nakonec bílek vyšlehaný do tuhé pěny smíchejte se směsí a vše vylijte na plech, nechte ztuhnout (300 g mandlí, 100 g cukru, 250 g medu)

Mandle je vlastně jádro pecky plodu mandloně obecné, která pochází ze severní Afriky a západní Asie. Dnes se pěstuje především v Evropě v subtropických oblastech. Dorůstá do výšky až 5 metrů a kvete krásným růžovým květem. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Když rozděláte pecku meruňky, najdete v ní semeno, která vypadá jako mandle a dokonce se dá jíst. Z jednoho stromu lze získat až 60 kg mandlí.

Mandle neslouží jen jako potravina, ale využívají se i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich za studena lisovaný olej, který se pak přidává do kosmetických výrobků, například krémů. V cukrářství se s mandlemi nejen zdobí, ale vyrábí se z nich také typický marcipán.

Složení

MANDLE jádra*, *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.

Alergeny

Skořápkové plody

Skladování

V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

  • Legislativní zařazení Suché skořápkové plody – sladké mandle.
  • Zemědělská produkce Španělsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 2 491 kJ / 596 kcal
Tuky: 50,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,0 g
Sacharidy: 9,0 g
z toho cukry: 4,0 g
Bílkoviny: 21,0 g
Sůl: 0,01 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Ořechové a semínkové máslo se samozřejmě dá koupit i hotové, a je výborné. To domácí však má něco do sebe. Můžete si ho připravovat čerstvé a třeba i takové druhy, které v obchodech nebývají.

    20.05. 2019 | Blog

  • Ořechy

    Ořechy

    Oříšky nemají snad žádnou nevýhodu. Jsou výživné a zdravé. Skvěle chutnají. V kuchyni se s nimi dá kouzlit na tisíc způsobů. Proto uspokojí i labužníky a milovníky dobrého jídla. A proto je máme rádi.

    06.01. 2017 | Blog

  • Ořechy – tipy na použití

    Ořechy – tipy na použití

    Ořechy se dají v kuchyni použít na spoustu různých způsobů. Naše nejoblíbenější najdete v tomto přehledu.

    06.01. 2017 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne

    Co dělají ekofarmáři jinak, aby ochránili půdu, vodu a živé organismy? Proč stojí za to nakupovat biopotraviny? Podívejte se na videa z cyklu Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne.

    Celý článek

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.